کد مطلب: 205064
پروژه نفوذ غربي‌ها بر کاهش جمعيت کشور ادامه دارد؛
وضعيت فاجعه‌بار فرزندآوري/ نرخ رشد جمعيت ايران به‌زودي «صفر» مي شود!
تاریخ انتشار : 1400/06/10 09:50:38
نمایش : 1080
عدم تمايل به فرزندآوري، مشوق هايي که چنگي به دل نمي‌زند و نفوذ فرهنگ غربي، دست به دست هم شده تا نرخ رشد جمعيت ايران به زودي به صفر برسد.

به گزارش  هفت چشمه؛ به نقل از سفيرافلاک، جمعيت يکي از مهمترين مولفه هاي قدرت هر کشور است، نيروهاي تازه نفس نقش مهمي در اقتصاد و ساير بخش ها دارند و اين مهم بر هيچ کسي پوشيده نيست اما طي سال هاي اخير رشد جمعيت نه تنها در کشور افزايش نداشته بلکه روند کاهشي پيدا کرده و زنگ خطر کاهش جمعيت را از مدتها پيش نواخته است.

در دهه ۵۰ و ۶۰ خانواده هاي ايراني معمولا داراي چهار تا شش فرزند و گاهي هم بيشتر از اين بودند، هياهو و لذت زندگي را مي شد در چهره آنها مشاهده کرد اگرچه امکانات در آن برهه از زمان مانند امروز کافي نبود اما کمبود امکانات مانعي براي کاهش تعداد فرزندان هم نمي شد.

طي همان سالها خبري از سخت گيري براي ازدواج، طلاق هايي با نام هاي مختلف، تجرد گرايي و تک فرزندي نبود و همه خانواده ها ساده و بي آلايش زندگي هايي به رنگ اميد داشتند اما در دهه ۷۰ رفته رفته تلاش عده اي براي تحميل سبک زندگي غربي از جمله کاهش جمعيت نمايان شد.

دشمنان با تحميل و تبليغ سبک زندگي غربي از جمله کاهش جمعيت تلاش کردند تا بر مهمترين مولفه قدرت دست گذاشته و از اين راه بتوانند به اهداف خود برسند و متاسفانه عده اي در داخل کشور همنوا با همين سياست هاي غلط غربي، تبليغات گسترده اي را براي کاهش فرزند آوري آغاز کردند.

تبليغات کاهش فرزند آوري آنچنان گسترده شده بود که بر در و ديوار شهر  ديده مي شد و مهمترين پيام اين تبليغات اين بود که زندگي بهتر در گرو فرزند کمتر است و اين تبليغات بدون کار کارشناسي در ميان خانواده ها رواج يافت.

اين روزها تجردگرايي افزايش يافته، بالا رفتن سن ازدواج و تاخير در فرزند آوري بين زوج هاي جوان سبب شده تا مشکل کاهش جمعيت و نرخ باروري به يکي از مهمترين چالش هاي اصلي در کشور تبديل شود، روند نزولي باروري و رواج تک فرزندي متاسفانه امروز بسيار زياد در بين خانواده ها رسوخ کرده که نياز به اقدامات گسترده اي براي رفع اين بحران دارد.

اگرچه بسياري از زوجين عدم تمايل به فرزند آوري را مشکلات اقتصادي عنوان مي کنند اما کم نيستند خانواده هايي مرفه که تک فرزندي را بر داشتن چند فرزند ترجيح مي دهند و اين دقيقا همان سبک زندگي غربي است که در اين ميان برخي از خانواده ها نفوذ کرده و با تقليد کورکورانه از اين سبک زندگي، بدون توجه به عاقبت کاهش جمعيت، فرزند آوري را ضروري نمي دانند.

اين در حاليست که چند سال است زنگ خطر بحران کاهش جميعت و کاهش نرخ مواليد نواخته شده اما با شيوع کرونا ترس بانوان از اين بيماري سبب شده تا بارداري و تولد فرزند را به بعد از آرام شدن شرايط کرونا موکول نمايند و اين خود مزيد بر علت شده تا نرخ باوري نيز باز هم کمتر شود.

نرخ رشد جمعيت به کمتر از يک درصد کاهش يافت

علي اکبر محزون مديرکل دفتر جمعيت مرکز آمار ايران ارديبهشت امسال اعلام کرد که هم اکنون جمعيت کشور ۸۴ ميليون و ۵۱۶ هزار نفر است که نرخ رشد جمعيت در سال گذشته به کمتر از يک درصد کاهش يافته است.

وي افزود: در بين همه استان هاي کشور فقط هشت استان داراي نرخ باروري بالاتري از سطح جانشيني بوده و مابقي نرخ باروري پايين تري دارند.

مديرکل دفتر جمعيت مرکز آمار ايران با اشاره به ميزان مواليد طي سال هاي اخير در کشور گفت: در سال ۹۸  ميزان مواليد با ۱۷۰ هزار کاهش تولد به يک‌ ميليون و ۱۹۷ هزار نفر رسيده و در سال ۹۹ نيز حدود يک ‌ميليون و ۱۰۰ هزار نوزاد متولد شده است.

محزون با بيان اين که تاخير در فرزند آوري از ديگر عوامل کاهش مواليد است، تصريح کرد: ۴۵ درصد ولادت‌ها مربوط به خانم‌ها بالاي ۳۰ سال است، همچنين حدود ۹ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر جوان در سن ازدواج هستند که بالا رفتن ميانگين سن ازدواج از طرفي باعث شده است سن باروري افزايش پيدا کند.

ضرورت فرهنگ سازي در افزايش فرزند آوري

اما با مروري به مقوله جمعيت به خوبي مشخص مي شود که فقط مسئله اقتصاد در کاهش نرخ باروري موثر نيست بلکه عوامل ديگري از جمله مسائل فرهنگي هم دخيل هستند و ترويج و گسترش فرزند آوري به عنوان يکي از مسائل مهم کشور بايد در اولويت قرار گيرد.

از سوي ديگر هزينه هاي بالاي درمان ناباروري سبب شده تا خود نيز در نرخ کاهش باروري موثر باشد به طوري که بسياري از هزينه ها و درمان هاي زوج هاي نابارور تحت پوشش بيمه نبوده و زوج هاي زيادي هستند که توانايي مالي کافي براي تامين اين هزينه ها را ندارند در حالي که با اقدامات لازم براي کمک به اين زوجين مي توان گامي اساسي براي افزايش نرخ جميعت داشت.

نقش تغيير سبک زندگي بر کاهش جمعيت

اعظم همتي جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک اظهار داشت: با نگاهي کلي مي توان گفت که تغيير سبک زندگي سبب کاهش اعضاي خانواده شده است به طوري که در گذشته در هر خانواده تعدادي فرزند در کنار هم پرورش مي يافتند و زندگي ها بر محوريت جمع گرايي بود اما به مرور زمان فرد گرايي که نشات گرفته از تغيير سبک زندگي است، ترويج يافت.

وي با اشاره به رواج تک فرزندي گفت: مهارت هاي اجتماعي فرزنداني که در خانواده چند فرزندي بزرگ مي شوند به مراتب بيشتر از تک فرزندان است و اين افراد در مهارت گفتاري، اجتماعي حتي مهارت شغلي آينده بسيار موفق تر هستند.

جامعه شناس تصريح کرد: مشکلات رفتاري در فرزندان خانواده پرجمعيت بسيار کمتر است اما تک فرزندان خانواده ها اغلب با افسردگي و مشکلات رفتاري مواجه هستند البته از ديگر مشکلات تک فرزندي اين است که والدين آنها کمتر تلاش براي مسئوليت پذيري فرزندان دارند چرا که سعي دارند تا اين فرزندان در نهايت رفاه و امکانات پرورش يابد در حالي که اين فرزندان در آينده براي مسئوليت پذيري با مشکل همراه مي شوند.

همتي با تاکيد بر فرهنگ سازي در اين راستا خاطر نشان کرد: مسئله جمعيت و افزايش فرزند آوري يکي از مهمترين مسائل مهم در کشور است و لازم است از طريق رسانه ها و صدا وسيما تبليغات و فرهنگ سازي صورت گيرد.

وي بيان کرد: البته نبايد ناديده گرفت که سبک زندگي غربي با گسترش تکنولوژي بسيار ترويج يافته و عده اي الگوي زندگي خود را براساس فرهنگ غرب برنامه ريزي مي کنند تا جايي که نگهداري حيوانات در منزل براي رهايي از تنهايي نمونه اي از فرهنگ غرب است و متاسفانه عده اي کهه مبادرت به نگهداري حيوانات در منزل مي کنند در واقع با خلاء عاطفي مواجه هستند و اين کمبود را مي خواهند از اين طريق جبران کنند.

جامعه شناس خاطرنشان کرد: يکي ديگر از مواردي که بايد مد نظر قرار گيرد اين است که در خانواده هاي چند فرزندي، کودکان بيشتر اوقات فراغت در کنار هم هستند اما در کودکان تک فرزند، بيشتر اوقات فراغت در تنهايي سپري مي شود.

طرح جواني جمعيت و تعالي خانواده، راهکاري براي افزايش جمعيت

مهرداد ويسکرمي نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک، بيان کرد: در مجلس شوراي اسلامي طرح «جواني جمعيت و تعالي خانواده» با هدف افزايش جمعيت در دستور کار قرار گرفت که هم اکنون نيز اين طرح در حال بررسي است و بيش از ۷۰ ماده در اين طرح وجود دارد که مي توان با اجراي آن مشکلات در اين حوزه را کاهش داد.

وي افزود: در دهه هاي گذشته برخي از سياست هاي اشتباه سبب شد تا تعداد فرزندان در يک خانواده کاهش يابد و همين سبب شده تا طي اين سالها نرخ جمعيت کمتر و کمتر شود ولي اميدواريم با تصويب و اجراي اين طرح، از کاهش جمعيت جلوگيري شود.

نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشوق هاي ازدواج جوانان گفت: مشوق هاي کافي براي ترغيب جوانان به ازدواج بخشي از اين طرح است البته براي خانواده هاي داراي دو فرزند به بالا نيز مشوق هايي در نظر گرفته شده است.

ويسکرمي عنوان کرد: متاسفانه سالانه ۴۵۰ هزار سقط جنين صورت مي گيرد که بايد اين مورد هم فکري شود چرا که اين خود مي تواند در کاهش جمعيت هم موثر باشد.

وي خاطر نشان کرد: در راستاي اجراي اين طرح تلاش شده تا تسهيلات رفاهي، تسهيلات ازدواج و ساير موارد براي زوجين در نظر گرفته شود البته همه مشکلات فقط مشکلات اقتصادي نيست و برخي از مشکلات کاهش جمعيت ريشه در مسائل فرهنگي دارد.

نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي گفت: در طرح مذکور، بسته هاي فرهنگي و تبليغاتي نيز در نظر گرفته شده تا بتواند در جلوگيري از شيب کاهش جمعيت موثر واقع شود.

کاهش مسئوليت تک فرزندي

ياسمين عسگري روانشاس به خبرنگار سفيرافلاک گفت: سبک زندگي بر تمايل زوجين براي فرزند آوري بسيار موثر است، امروزه به دليل دغدغه هايي از جمله تحصيلات، شغل و تامين رفاهيات، زوجين ترجيح مي دهند ابتدا همه شرايط و امکانات فراهم شود سپس براي فرزند آوري اقدام کنند که اين سبب بالا رفتن سن فرزند آوري مي شود و در نهايت زوجين به يک فرزند اکتفا مي کنند.

وي افزود: نبايد منکر مشکلات اقتصادي و هزينه هاي لازم براي فرزندآوري بود و اين مشکل را مي توان با مشوق هايي براي زوجين تا حدي برطرف کرد ولي آنچه لازم است اينکه فرهنگ سازي شود و اين که چند فرزند بودن، نه تنها در سلامتي روح و روان فرزندان اثر گذار است بلکه در سلامت رواني والدين هم موثر مي باشد.

روانشناس عنوان کرد: برخي از زوجين هم از ترس اينکه مبادا شغل خود را از دست دهند يا نتوانند هزينه ها را تامين کنند و يا در تربيت کودک ناتوان باشند، فرزند آوري را در اولويت هاي بعدي زندگي قرار مي دهند.

عسگري خاطر نشان کرد: معمولا افرادي تمايل به فرزند آوري ندارند که مسئوليت پذير نيستند، اين دسته از افراد مدام نگراني اين که مسئوليت نگهداري يک بچه بسيار سخت است سبب مي شود تا لذت بچه دار شدن را از خود دور کنند.

وي بيان کرد: افراد تک فرزند به دليل اين که مهارت هاي لازم و مسئوليت پذيري لازم را خودشان به خوبي ندارند در آينده با مشکلاتي مواجه مي شوند.

به هر حال ضروري است تا مجلس در کنار دولت جديد بتواند براي جلوگيري از شيب تند کاهش جمعيت اقدامات لازم را انجام دهد تا اين روند متوقف و شاهد افزايش مواليد در بين خانواده ها باشيم.

انتهاي پيام/  

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg